vrijdag 27 december 2013

Vegetarisch recept: Mexicaanse tortilla's

Onder het mom van ‘doe eens iets zónder dieren’ is hier de rubriek ‘vegetarisch recept’. Je vindt hier de lekkerste vegetarische recepten.
Deze keer heerlijke vegetarische Mexicaanse tortilla’s op het menu!
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: +/- 25 minuten

Ingrediënten:
- 8 tortilla’s
- 1 versnipperde ui
- 200 gram knapperige maiskorrels
- 200 gram kidneybonen
- 300 gram gezeefde tomaat
- 150 gram geraspte kaas
- chilipeper
- paprikapoeder
- Mexicaanse kruiden
- Zout
- Zonnebloemolie

Bereidingswijze:
Verhit wat zonnebloemolie in de koekenpan en fruit hierin de versnipperde ui.
Als de ui glazig is geworden kunnen de (uitgelekte) kidneybonen en mais worden toegevoegd. Bak dit 5 minuten mee.
Voeg daarna de gezeefde tomaten toe en laat dit nog een paar minuutjes zachtjes sudderen.
Breng het geheel op smaak met de chilipeper, paprikapoeder, Mexicaanse kruiden en zout.

Verwarm de over voor op 200°C.
Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking en vul ze daarna met het mengsel en rol ze stevig op.
Leg de tortilla’s in een ovenschaal en bestrooi ze met ruime hoeveelheid geraspte kaas. Doe ze daarna voor 10 minuten in de oven en genieten maar!

Serveer de tortilla’s eens met salsasaus of guacamole.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen