dinsdag 21 januari 2014

Dolfijnenjacht in Japan en Britt Dekker als dolfijnentrainer?

Toen ik vandaag Facebook en andere websites checkte werd ik overrompeld door het nieuws van dolfijnen.
De Japanners zijn weer het jachtseizoen geopend, met wereldwijd veel kritiek. De Japanners proberen het allemaal goed te praten.

hln.be en Piep Vandaag melden dat er al een paar honderd dolfijnen in de baai van Taiji zijn opgejaagd en geselecteerd. Hele families worden wreed uit elkaar gehaald. Moeders en hun jongen roepen angstig naar elkaar en proberen bij elkaar te blijven.
De mooiste en beste dolfijnen worden geselecteerd om vervolgens voor veel geld aan dolfinariums en aquaria te worden verkocht.
De oude, minder goede of te oude dolfijnen worden geslacht om het vlees.

Een wit albino kalfje staat dit jaar als boegbeeld van de dolfijnenjacht. Dierenactivisten hebben dit kalf 'Angel' genoemd. Hij werd als eerste van zijn moeder gescheiden en overgebracht naar het Taiji Whale Museum.

Alsof dit allemaal nog niet erg genoeg is, maakt het AD bekend dat Britt Dekker via het televisieprogramma Koffietijd een 'open sollicitatie' heeft gedaan om dolfijnentrainer te worden bij het Dolfinarium in Harderwijk.
Via Twitter heeft het Dolfinarium Britt gevraagd of ze auditie durft te doen. En natuurlijk durft deze blondine dat wel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten